Tee-Itse

Kohteesta hWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
H-fokka1.JPG

Tämä artikkeli toimii linkkinä varusteluun liittyvään tee-itse-osaan. Linkeissä on niin puu- kuin tekstiilitöitäkin ja niiden pääpaino on viihtyvyyden parantaminen pitemmillä matkoilla. Tarkempia suunnitelmia sisältävät ratkaisut olen nimennyt Hestia-varusteiksi H-veneen alkuperäisen innoittajan mukaan.


Alkuperäiset ratkaisut olen tehnyt omaan veneeseeni joten mittojen vertaaminen kuhunkin projektiveneeseen on paikallaan ennen työhön ryhtymistä. Monesti veneiden heloitus ja muut yksilölliset seikat poikkeavat veneittäin paljonkin, joten näitä suunnitelmia voi miettiä vaikkapa ideoina uusiin omaan veneeseen sopiviin ratkaisuihin.


Puutöitä

Näitä puutöitä helpottaa pääsy jonkinlaiseen puutyöverstaaseen, mutta useimmat niistä on toteutettavissa myös edullisilla käsikäyttöisillä työkaluilla. Materiaalina on pääosin edullinen vaneri.

Tekstiilitöitä

Tekstiilitöitä helpottaa mikäli käytössä on vanhan hyvän ajan ompelukone, jossa on metallinen koneisto. Tämä siksi, että esimerkiksi useampaan kerrokseen taiteltua markiisikangasta pystytään ompelemaan koneen rikkoutumatta.