Mistä uusi vaijerifalli?

Keskustelua H-veneen varustelusta ja kunnostusprojekteista

Moderator: Kristian

Post Reply
Antti Autio
Posts: 13
Joined: Sun 29.7.2012 16.26
Location: Oulu

Mistä uusi vaijerifalli?

Post by Antti Autio »

Terve.

Onko kukaan teettänyt viime aikoina vaijeri-köysi-nostimia lukitusplommilla? Jos niin missä ja mitä maksoi? Artekno '79:ssäni (FIN-624) alkaa ison nostin olla käyttöikänsä lopussa, ennen ensi kautta on varmaan pakko vaihtaa. Mastossa on lukkohahlo alhaalla, minkä vuoksi käyttäisin mielelläni jatkossakin vaijerifallia enkä Dynemaa. Mistä tällaista työtä kannattaisi kysellä?

Antti
rveivo
Posts: 97
Joined: Fri 7.8.2009 13.30

Re: Mistä uusi vaijerifalli?

Post by rveivo »

Turussa teetin kaudella 2010 Niinirannalla (North Sails Finland). Vanha oli mallina. Hyvin on pelannut. Iso on tällä systeemillä aina samalla tavalla topissa, mikä on trimmauksen kannalta hyvä. Tämä systeemi myös kestää paremmin kuin kuula ja hahlo topissa. Varmaan saa muistakin purjeneulomoista.
Lauri
Posts: 723
Joined: Wed 4.7.2007 19.18
Location: Helsinki

Re: Mistä uusi vaijerifalli?

Post by Lauri »

Minulla oli sama systeemi, lukkohahlo niitattuna maston jalkaan kiinni. Ei ollut mikään iso juttu ottaa sitä pois, vaati maston jalan irroittamisen ja parin niitin poraamisen auki. Laitoin katolle vinssinvapauttajan ja nostimeksi dyneemaa, missä on ainakin kaksi etua: Purjeen nostaminen on helpompaa kun onnistuu kokonaan istumalaatikosta (vaijeria ei minun veneessä saanut lukittumaan siihen hahloon käymättä mastolla) ja lisäksi nyt retkikäytössä purjeen reivaaminen onnistuu järkevästi.
Antti Autio
Posts: 13
Joined: Sun 29.7.2012 16.26
Location: Oulu

Re: Mistä uusi vaijerifalli?

Post by Antti Autio »

Ahaa, täytyypä vielä pohtia tätä jos lukon irrottaminen ei ole tuon vaikeampaa. Lukkoon nostaminen on kätevää siinä mielessä että purje tulee aina samaan korkeuteen, mutta ei se kyllä minunkaan veneessäni onnistu käymättä mastolla.

Jouduitko tekemään muita muutoksia mastoon kun vaihdoit vaijerista Dynemaan, esim. vaihtamaan rissoja?Kuinka iso työ maston kengän irrottamisessa oli?

Antti
Post Reply