H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Kehitysideoita www.h-vene.netin toimintaan ja sisältöön

Moderator: Kristian

Post Reply
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 572
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by Erkka »

Tervehdys,

H-vene.net on ollut toiminnassa keväästä 2007 lähtien, eli 10 vuotta on täynnä.
Perustin sivuston kun oman veneemme ostimme, ja samalla veneellä jatketaan edelleen.

Kuten moni on huomannutkin, on sivustolla viime aikoina ollut teknisiä ongelmia. Nyt viimeisten jälkeen erityisesti kuvagalleria on rikki.

Palvelun tekninen ylläpito (siis minä) on pahasti luistanut ylläpitohommista. Nyt web-hotellin muutosten takia palveluun on pakko tehdä merkittäviä päivityksiä.


Toivon kommentteja seuraaviin:

1) Löytyykö jostain uusia ylläpitäjiä joko tekniikan tai sisällön osalle?

- Kiireellisimpänä on nykyisen sisällön siirto ajanmukaiselle alustalle. Tämä siis edellyttää tekijältä PHP/MySQL-perusosaamista.

- Sivuston visuaalisen ilmeen suunnittelussa apu kelpaa myös

- Kun on päätetty mitä toimintoja uusi palvelu sisältää, niin sen jälkeen vähemmän tekniselläkin osaamisella voi varmasti auttaa, esim. sisällön kirjoittamisessa/foorumin moderoinnissa yms.


2) Mitä ominaisuuksia/toimintoja h-vene.net:in tulevassa versiossa pitäisi olla? Ja/tai miltä osin siirrytään käyttämään yleisesti käytössä olevia palveluita (esim. Facebook, Google Photos yms).

- Foorumi (https://www.phpbb.com/) ja wiki (https://www.mediawiki.org/) on varmaankin mahdollista päivittää ajanmukaisiin versiohin, jos muuta ei haluta
- Galleria (http://galleryproject.org/) tilalle pitää keksiä joku muu, kuvat saa siirrettyä uuteen. Luultavasti foorumin keskusteluihin linkitetyt vanhat kuvat saadaan jotenkin näkyviin.
- h-vene.net-etusivu olisi kiva tehdä uusiksi vähän modernimman näköisenä

Muut toiminnot
Nämä on itse koodailtuja juttuja, mutta onkohan näille nyt oikeasti mitään tarvetta?
- huutiset/
- hvideot/
- htrackit/
- hlinkit/

Mitä uutta keksitään? Minkälainen palvelu kannustaisi h-veneilijöitä tapaamaan toisiaan vesillä? H-veneilijöille oma Tinder matkaseuran hakemiseen? Vai tarvitaanko omat WhatsApp-ryhmä?


3) Onko jollakulla intoa järjestää tapahtumia?
Kymmenen vuoden aika on pidetty ainakin:
- Useita kauden päättäjäisiä Ravintola BluePeterissä
- Ainakin yksi kokoontumispurjehdus
- Ainakin yksi kilpapurjehdussääntökoulutus


Kiitoksi jo etukäteen kommenteista!

--erkka
Erkka
erkka (at) h-vene piste net
Lauri
Posts: 723
Joined: Wed 4.7.2007 19.18
Location: Helsinki

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by Lauri »

Erkka, kiitokset näistä (ensimmäisistä) 10 vuodesta! h-vene.netin perustaminen ja pyörittäminen on ilmeisemmin sen kokoluokan veneilykulttuuriteko, että se on myös lisännyt veneluokan suosiota - näin voisi ainakin päätellä hiljattain näkemästäni myynti-ilmoituksesta, jossa veneen hyväksi puoleksi mainittiin myös aktiivinen nettifoorumi.

Pitäisin foorumia ja wikiä tärkeinpinä juttuina täällä. Voisikohan gallerian kuvat siirtää wikin puolelle?

Foorumin korvaamista esim. facebookilla en pidä hyvänä, itse en käytä FB:tä ollenkaan. Tosin en voi luvata olevani aktiivinen fooruminkaan puolella jatkossa (alkamaisillaan olevan kesän jälkeen nähdään vieläkö h-veneily jatkuu osaltani ollenkaan vai loppuuko purjehtiminen ainakin joksikin aikaa - samasta syystä en nyt ole tarjoutumassa avuksi palvelun ylläpitoon, sorry)
Velimies
Posts: 129
Joined: Sun 19.6.2011 00.43

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by Velimies »

Juu, kiitoksia Erkalle!

Foorumihan on hyvä, eli ajaa asiansa kysymyspalstana ja vinkkipankkina. Facebookia en käytä, enkä ole aikeissa käyttääkään, joten sinne en soisi H-venesisältöä siirrettävän.

Teknisistä ratkaisuista en osaa lausua muuta kuin että kuvien lisääminen viesteihin voisi olla helpompaakin olipa systeemi sitten mikä tahansa. Aika moni viestketjuhan perustuu kysymyksiin kuten "mikä tämä on", "kuuluuko tämän olla tällainen", "mistä tällaisia saa" ja tietysti klassikko "tällaisen virityksen loihdin".
Tommi,
S/y Tiikerhai
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 572
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by Erkka »

Nyt on hfoorumin ja hwikin ohjelmistot päivitetty ajan tasalle.
Erillistä kuvagalleriaa ei ole näillä näkymin pystyttämässä, vaan foorumia voi käyttää gallerian korvikkeena.
Mielestäni kuvien lisääminen keskusteluihin toimii nyt kivasta (hiirellä vaan raahaa viesti-ikkunaan kuvia).
Siirrän jossakin vaiheessa vanhassa galleriassa olleita kuvia foorumille.
Ehkäpä teen myös jossain vaiheessa erillisen näkymän, joka keräisi kaikki foorumin eri keskusteluissa olevat kuvat jotenkin fiksusti yhteen katselunäkymään.

Wikiin pääsee toivottavasti edelleen kirjautumaan foorumin tunnuksilla.

Korjailen jossain vaiheessa etusivun näkymän ehjemmäksi, mutta wikiin ja foorumiin en varmaankaan enää lisää etusivun ylävalikkoa.
rveivo
Posts: 97
Joined: Fri 7.8.2009 13.30

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by rveivo »

Moi! Suuri kiitos sivustosta ja foorumista. Näistä on ollut suuri hyöty h-veneuran uudelleen aloittamisessa 2010 sekä monessa asiassa sen jälkeen. Foorumista, wikistä ja linkeistä olen saanut todella paljon hyvää tietoa. Olen myös ostanut tarvikkeita sekä ostanut kaksi ja myynyt viisi purjetta. Gallerian kuvat ovat myös antaneet paljon tietoa sekä ilahduttaneet pimeinä talvi-iltoina, samoin kuin foorumin jutut.

Sivuston luominen ja hoitaminen 10 vuotta on erittäin arvokas teko. Kiitos.

Kysymys, miten eteenpäin, on tärkeä ja vastaaminen ei ole helppoa. Kokonaisuus on kuitenkin ollut niin hyvä, että toivon jatkon jotenkin järjestyvän. Oma osaamiseni tähän mahdollistaisi lähinnä kirjoittamista silloin tällöin. Valitettavasti muuta tarvittavaa osaamista en omaa. Paitsi purjehduskausia h-veneellä yhteensä 15 :D ja kaikkiaan 25.

Sivusto ja sen ympärillä harrastavat ja toimivat h-veneilijäthän ovat avoin yhteisö. Näin on varmaan hyvä jatkaa. Mitkä ovat suurimmat ratkaistavat asiat? H-veneliitto hakee tiedottajaa. Olisiko tässä yhteistyön paikka? Onko ohjelmointitaitoisia tarjolla? Voisiko liitto korvata ylläpitoa esim. opiskelijan sivutyönä tms.? Millaisen tiimin saisimme tähän kasaan Erkan ja kumppanien ympärille? Olisitko juuri Sinä halukas mukaan vaikka vuodeksi tai pariksi?
306
Posts: 1180
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by 306 »

Huomentayötä rantaviivan tältä puolen,

Pahoittelen kun itselläni on venynyt vastaaminen tänne todella pitkälle vaikka aihetta kovasti kannatankin. Taitaa olla minulla vuorostani kädet täynnä jälkikasvua yms.

Itse "löysin" H-netin suunnilleen vuoden 2007 aikana veneen ostettuani. Silloin sivustoa ylläpitämässä oli vankka ja toimelias joukko, jotka olivat niin sanotusti puhataita cruiser/racereita. Vilkas keskustelu pyöri mm. silloisten Westhouse cuppien yms. rankingien ympärillä ja monet haaveilivat "urasta" H:n SM-sarjassa, monet sieltä myös kokemuksiaan lähettelivät. En tiedä oliko meneillään jonkinlainen nousukauden jälkihönkäys, mutta meno oli positiivista ja innokasta ja retkeilykokemuksiakin jaettiin paljon. Ehkä itse alusta oli silloin ajanmukainen ja helppokäyttöinen ja siksi siihen oli helpohko ottaa osaa (myönnetään, että tänne foorumille kirjoittaessakin aina välillä piti hapuilla, että mitenkäs mukaan nyt saikaan linkin upotettuna tekstiin tai tuon kuvan juuri tuohon).

Nyt 10 vuotta H-veneiltyäni ja H-netin toimintaan niistä ainakin 7-8 suu vaahdossa osallistuttuani meno tuntuu aiemmasta hiljenneen ja tätä on ollut meneillään ehkä 4-5 vuotta. Ehkä touhuun heijastuu hiukan taloustilannekin, moni nuori saattaa satsata epävarmat tulonsa muualle kuin veneilyyn. Ilmiö on nähtävissä esim. nettiveneessä, jossa H-veneiden (ja isompienkin) hinnat ovat kyllä kaikkien tavoitettavissa, mutta joko aikaa tai luottamusta tulevaan ei ole, jotta tämmöiseen "eliittiharrastukseen" uskallettaisiin lähteä. H-kilpailun kärjessäkin keikkuu tutut nimet, joskin aina välillä vierailevat tähdet muista luokista näyttävät taitojaan. Suuret ikäluokat ovat poistumassa aloittamastaan koko kansan veneilyharrastuksesta vieden mennessään mm. yleisen hyväksynnän talvisäilytykselle ja sille ihan oikealle tavalliselle veneilylle brändätyn lifestailailun sijaan. Esim. uudistunut Hangon satama on nyt kyllä aiempaa steriilimpi ja in, mutta aiempaa vähemmän siellä tulee karvaisia merikarhuja vastaan.

Koko veneily on kokenut jonkinlaisen kriisin ihan maailmanlaajuisestikin. Veneilijät ovat toivottaneet tervetulleiksi lajiin aidosti innostavat videobloggaajat Vagabondista (https://www.youtube.com/channel/UCZdQja ... nWsDQOv4ww) Delosiin (https://www.youtube.com/user/briantrautman) ja jotkut ovat huomanneet niiden kohottaneen pahasti hiipunutta kiinnostunutta purjehdukseen esim. todellisia sivustakatsottavia eliittisuorituksia kuten Americas Cuppia (https://www.youtube.com/watch?v=EiiAayqRM8E) onnistuneemmin. (No, Vagabonde näyttää nyttemmin haksahtaneen samaan vipuun kun Americas cuppikin. Monirunkoiset on noituutta ja pahasta ja muutenkin kerettiläistä kunnon yksirunkoveneilyyn nähden!)

Joskus mietin, että jokohan foorumilta löytyy tarpeeksi tietoa likimain kaikesta, että tietoa kaipaava voi sieltä sitä etsiä enempiä kysymättä. N, 5 vuotta sitten tuntui jonkinlainen kyllästymispiste saavutetun, kun moni uusi keskustelunavaus viittasi vastauksissa vanhoihin keskusteluihin KVG-tyyliin "K-V-H-net". H-wiki alkoi olla myös aika hyvässä vireessä, toki ainaisen pienen päivittelyn tarpeessa. Vaikka wiki-formaatti voi toisaalla edelleen hyvin, jostain syystä täällä wikisivuja ei tehnyt juuri kukaan ja vielä harvemmat kehtasivat editoida muiden tekemien sivujen sisältöä, vaikka se niiden tarkoitus kuitenkin on. Niinpä ne ovat tainneet jämähtää tekohetkeensä suurelta osin. Nyt serveripäivityksen yhteydessä pelastetut sivut ovat karmeassa jamassa kun suurin osa kuvista on kateissa, joten ne ovat vähän kuin lopullista romuttamista odottamassa ja tuskin tietolähde kenellekään. Kuvat niihin olisi hyvä saada takaisin, jos jotenkin sujuvasti järjestyy. Sitten olisi ainakin ns. "lippu korkealla" tulevaa kehitystä pohdittaessa. Ehkä foorumin keskusteluihin osallistuminenkin koetaan jotenkin hankalaksi. Toivottavasti ainakin ilmapiiri on aloittajille edelleen kannustava, sillä mielestäni uudet tulokkaat on aina otettu iloisesti vastaan. Ehkä käyttöliittymän sujuvuus tai helppo omaksuminen on jonkinlainen kynnys?

Itse H-vene ei ole mielestäni muuttunut mihinkään. Foilaavat lelut ovat nyt muotia, mutta kelien käydessä rankemmiksi ilmaston näköjään muuttuessa ns. "alirikatut" merikelpoiset veneet varmasti kokevat oman renessansinsa. H-vene on myös ehdottomasti tyylikkäimpiä ns. budjettiveneistä ja tarjoavat varmasti elämyksiä siinä missä hieman isommatkin veneet, joten sen vankka asema "aloittelijan" veneenäkään tuskin järkkyy. Tilat ja mukavuus ovat yksi asia, jonka rakkaus lajiin tuntuu ohittavan aina, mutta toki sitä ensimmäistä venettä etsiessä (etenkin pariskuntina) voi johdattaa harhaan muihin venemalleihin. Aiemmin oli semmoinen 20 vuotta kestänyt vaihe, jolloin H-veneen markkina-arvo oli aina 30 000 markkaa tai 5000 euroa, mutta nyttemmin kai isompien veneiden hintanotkahdus on saanut H-veneidenkin myyjät hermostumaan kun kelpo veneitä on noinkin halvalla saatavissa. Siispä ihmettelisin, miksei uusia ja vanhempia innokkaita H-veneilijöitä olisi siellä jossain edelleen.

Sitten synkähköistä pohdinnoista Erkan kysymyksiin:

1) Itse en tunne tekniikkaa, mutta sisältöä olen tänne suoltanut. Wikisivut ovat lempiformaattini, mutta niiden editointi voisi olla mutkattomampaakin, jotta muutkin innostuisivat. En tiedä onko mitään drag-and-drop-editoria tms., joka voisi käyttöä helpottaa? Esim. bloggerin käyttöliittymä on anteeksiantavampi, mutta se onkin toinen juttu. Itse visuaalinen ilme oli mielestäni ihan asiallinen, mutta käyttöliittymä tuntui oireilevan päivitystarpeita valikkojen ollessa monesti muualla kun piti yms.

2) TIedä sitten edustanko vanhaa polvea, mutta mielestäni hFoorumi ja hWiki ovat olleet toiminnan vankkoja perustuksia. Se, miten niitä jatkossa kehitetään olisi toivottavasti helppokäyttöisempään suuntaan, mutta vanhat tiedot, keskustelut ja niiden hierarkia mielellään säilyttäen. Näiden 10 vuoden aikana älypuhelimet ovat tulleet kuin tyhjästä tietomaailmaa hallitsemaan ja vaikuttanevat osaltaan siihen, miten h-netin kaltaisia sivuja käytetään keskusteluissa. Valmiit alustat kuten facebuuk ovat varmasti houkuttelevia, mutta toisaalta luotaantyöntäviä osalle vanhoista käyttäjistä kuten minä. Siirtyminen muotialustoihin sisältää myös huolen siitä, että aiemmasta kerääntyvästä tietomäärästä siirrytään tyhjän jorinoihin tai muihin äkkiä merkityksensä menettäviin fiilis- tai ajankohtaistiedottamisiin.

- galleriasta tykkään ja ainakin H-bongaukset olisi kiva pitää elossa. Kuviin ja wikiin liitettävän kuvasisällön voisi ehkä ohjata toisinkin kuin hgalleriassa oli, sillä esim. oman kuvan lisääminen osaksi foorumin keskustelua meni jotenkin hankalan kautta.

- etusivu olisi hyvä pitää elossa. H-uutiset oli yksi tapa ja tuoreimmat muutokset myös. Toimin "uutisten" tuottajana tai keräilijänä, mutta myönnetään että välillä vierähti vuosi jos toinenkin uutisten välillä. Varmaan H-SM/MM-uutisia olisi voinut sinne vuosittain laittaa jos ei muuta, mutta toisaalta nämä "pääuutiset" olisi pitänyt mielellään kaikkia H-veneilijöitä kiinnostavina. Mutta joo, etusivua voi pistää aina tarpeen mukaan uusiksi, kunhan sivustolle merkittävimmät toiminnot painottuu ja ovat helposti löydettävissä. Mielestäni ne ovat Hfoorumi ja Hwiki.

- Videot ja linkit ovat jääneet aika vähälle huomiolle, ehkäpä hieman konkelon käyttöliittymän vuoksi (vaikka varsinkin linkkien lisääminen oli mielestäni helppoa kun vähän aikaa harjoitteli eikä pitänyt liian pitkiä taukoja linkkilisäysten välillä). Trackit on mielestäni hauska tapa saada penkkiurheilijatkin innostumaan. Vihkiytymistä vaativa käyttö ja kilpailujen hiipuminen lie ollut syynä niiden vähentyneeseen seuraamiseen.

- Heh, tinder-gastipörssi olisi uusi aluevaltaus. Whatsappin tapainen kokoontuminen jollekin suunnalle kauniina päivinä olisi varmasti aempia kokoontumisajokokeilujamme sujuvampi tapa tavata verkkokavereita oikeasti.

- Joku satamat-palvelu taisi saada mainintoja vuoden veneilytekona. Se olisi varmasti hyvä linkki-idea jos ei muuta. Ihan kaikkia toimintoja ei tarvinne koodata itse, mutta sivuilla voi pitää yllä keskusteluja niihin liittyen erityisesti H-veneiden kannalta.

3) Tapahtumat on hyviä, mutta ehkäpä niiden luonnetta voisi kehittää. Vuosittaiset "gaalaillat" oli kivoja tapoja tutustua ihmisiin oikeastikin. Niitä tuntui osaltaan kannattelevan H-rankingimme palkintojenjako, joka on kilpailutoiminnan hiipuessa jäänyt pois. Esitelmät olivat myös tervetullut lisä, mutta koettiin varmaan hieman korkeaksi kynnykseltään järjestää kun epätietoa oli ilmassa josko kaikki tästä asiasta jo tarpeeksi tietävätkin. Ehkä tapaamisten ohjelman olisi voinut kiteyttää vaikka vaan kauden tapahtumien muisteloihin, hyvien valokuvien esittelyyn, uusiin retkipaikkoihin yms. ja jättää esitelmät spontaanimmalle tasolle? Kokoontumispurhehdukset voisivat myös olla aiempaa spontaanimpia, mikäli ne virittäisi jonkinlaiseen tinder- tai whatsup-formaattiin (onkos täälläpäin saaristoa muita H-veneitä ja missä satamassa yövytään. Itse en tunne kumpaakaan käyttöliittymää, kuten tekstistä huomaa, mutta olenkin vielä "järkipuhelin"-aikakaudella).

Siinäpä oma lisäni keskusteluun. Toivottavasti asia kiinnostaa uuden kehittäjiä ja vanhan arvostajia edelleen. Oma ohjeeni yhtä pientä venekerhoa pyörittäneenä näihin harrastushommiin on, että "keep it simple, stupid". Mitä helpompaa ja yksinkertaisempaa osallistuminen ja ylläpito on, sitä varmemmin sitä jatketaan. Ensikertaa sivuihin tutustuva pitäisi etusivulta käsin uittaa syvempiin vesiin niin, että asioista saa helposti otteen ja niin, että niihin voi helposti itsekin osallistua, muuten pelko hankaluudesta ja ajan hukkaamisesta iskee päälle.

Mutta, jos hWikin saa entiseen kondikseensa, niin sekin voisi olla hyvä tapa pitää sivuille eksyvät kiinnostuneina, mitä täällä kehitellään. Tämän foorumin nappulatkin oli aiemmin suomennettu, tiedä sitten koetaanko tätä englantia ongelmana?

Kiitokset jos luitte tänne asti ja palataan asiaan. Yöunet katkaisseen vaipanvaihdon jälkilöylyillä tuntuu ehtivän kirjoitella paremmin kun päiväsaikaan. ;)

Ja tietenkin Erkalle kiitos panostuksesta ja jatkuvasta ideoinnista hyvän asian pinnalla pitämiseksi!

P.

Erkka wrote: Sun 28.5.2017 11.58 Tervehdys,

H-vene.net on ollut toiminnassa keväästä 2007 lähtien, eli 10 vuotta on täynnä.
Perustin sivuston kun oman veneemme ostimme, ja samalla veneellä jatketaan edelleen.

Kuten moni on huomannutkin, on sivustolla viime aikoina ollut teknisiä ongelmia. Nyt viimeisten jälkeen erityisesti kuvagalleria on rikki.

Palvelun tekninen ylläpito (siis minä) on pahasti luistanut ylläpitohommista. Nyt web-hotellin muutosten takia palveluun on pakko tehdä merkittäviä päivityksiä.


Toivon kommentteja seuraaviin:

1) Löytyykö jostain uusia ylläpitäjiä joko tekniikan tai sisällön osalle?

- Kiireellisimpänä on nykyisen sisällön siirto ajanmukaiselle alustalle. Tämä siis edellyttää tekijältä PHP/MySQL-perusosaamista.

- Sivuston visuaalisen ilmeen suunnittelussa apu kelpaa myös

- Kun on päätetty mitä toimintoja uusi palvelu sisältää, niin sen jälkeen vähemmän tekniselläkin osaamisella voi varmasti auttaa, esim. sisällön kirjoittamisessa/foorumin moderoinnissa yms.


2) Mitä ominaisuuksia/toimintoja h-vene.net:in tulevassa versiossa pitäisi olla? Ja/tai miltä osin siirrytään käyttämään yleisesti käytössä olevia palveluita (esim. Facebook, Google Photos yms).

- Foorumi (https://www.phpbb.com/) ja wiki (https://www.mediawiki.org/) on varmaankin mahdollista päivittää ajanmukaisiin versiohin, jos muuta ei haluta
- Galleria (http://galleryproject.org/) tilalle pitää keksiä joku muu, kuvat saa siirrettyä uuteen. Luultavasti foorumin keskusteluihin linkitetyt vanhat kuvat saadaan jotenkin näkyviin.
- h-vene.net-etusivu olisi kiva tehdä uusiksi vähän modernimman näköisenä

Muut toiminnot
Nämä on itse koodailtuja juttuja, mutta onkohan näille nyt oikeasti mitään tarvetta?
- huutiset/
- hvideot/
- htrackit/
- hlinkit/

Mitä uutta keksitään? Minkälainen palvelu kannustaisi h-veneilijöitä tapaamaan toisiaan vesillä? H-veneilijöille oma Tinder matkaseuran hakemiseen? Vai tarvitaanko omat WhatsApp-ryhmä?


3) Onko jollakulla intoa järjestää tapahtumia?
Kymmenen vuoden aika on pidetty ainakin:
- Useita kauden päättäjäisiä Ravintola BluePeterissä
- Ainakin yksi kokoontumispurjehdus
- Ainakin yksi kilpapurjehdussääntökoulutus


Kiitoksi jo etukäteen kommenteista!

--erkka
306
L464
Posts: 155
Joined: Mon 2.7.2007 10.08
Location: Nuottaniemi /EPS

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by L464 »

Hei.

Tämä palsta on ollut tietopankki vertaansa vailla, ja keskustelun taso on pysynyt hämmästyttävän korkeana, kiitos Erkka ja muut aktiivit!

Mahtavaa olisi, jos jollain ilveellä saataisiin elvytettyä Olet saanut postia -toiminto.

Tänään oli hyvä purjehduspäivä,

T. Ale
Ale
s/y Tiikerhai
khs
Posts: 13
Joined: Wed 23.2.2011 15.47

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by khs »

Saisiko tuohon ihan etusivulle (www.h-vene.net) 10-20 viimeisintä keskustelua/viestiä. Tällä hetkellä jotenkin kömpelö käyttää tätä foorumia kun ei mistään helposti näe mistä keskustellaan.
Post Reply