PK-seudun H-Ranking 2010

Keskustelua H-veneelle soveltuvista kilpailuista ja kilpailemisesta

Moderator: Kristian

Post Reply
306
Posts: 1180
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

PK-seudun H-Ranking 2010

Post by 306 »

Ajattelin olla ajoissa tällä kertaa kun viimeksi jäin tai unohduin tänne välittämieni kisatietojen suhteen junasta lyötäessä kisakalenteria lukkoon.

Eli kaikki Helsingin kisa-asioita seuranneet ovat varmasti kuulleet HSS:n hallituksenvaihdoksesta. Uudella hallituksella olisi tarkoitus aktivoida purjeveneilyä Helsingin alueella reilusti ja he tulevat jatkamaan aloittajaystävällisten kisojen järjestämistä keskiviikkoisin. Seuran kisa-aktiivi otti juuri yhteyttä ja kertoi seuraavia mielenkiintoisia uutisia Uudelle Vuodelle:

Hienoin uutinen on, että H-veneen pulmallinen kategorisointi kilpaveneenä on saamassa suuntaa HSS:llä. Tähän asti ns. "klassikkoveneet" ovat olleet yksinomaan puuveneitä mutta nyt ajatuksena olisi luokitella H klassikkoveneeksi lähinnä siksi, että sen runko vastaa perinteikästä venesuunnittelua ja purjehtiminen ei-plaanaavien kapearunkoisten köliveneiden luokassa on siten mielekkämpää. Lisäksi H-vene on suunniteltu -67 HSS:n tilauksesta seuran nykyisenkin jäsenen Hans Groopin kynästä joten heillä on suuri intressi panostaa H-kilpailemisen elvytykseen jatkossa. Viime kesän juhlakisoissa oli HSS:n paviljongissa elävää musiikkia ja edullista tarjoilua venekunnille ja tapahtuman järjestäjän mukaan letkeästä tunnelmasta ei puuttunut kun H-veneilijät!

Siispä viimevuotisesta poiketen voisi tänä vuonna laittaa viralliseen PK-seudun H-rankingiin myös HSS:n keskiviikkokisoja. Kyselyitä kisoista Helsingin edustan alueella on tullut syksyn aikana joten olisi hienoa järjestää kisoja joissa olisi suuren urheilujuhlan tunnelmaa, puhumattakaan jos lähdöt ajoitetaan klassikkoveneiden joukkoon! (Mm. Louhet taitavat olla LYSiltään jossain H:n korvilla?)

Ajankohdat varmistuvat myöhemmin mutta ovat kutakuinkin samat (kuukauden keskimmäiset keskiviikot) kuin viime kesän juhlakilpailusarjassakin.

HSS aikoo panostaa H-veneisiin myös pyrkimällä lisäämään omaa H-venekantaansa joten mikäli joku on seuraa vailla, tervetulotoivotus on kuulemma vähintäänkin lämmin. Vapaita paikkoja voi tiedustella seuralta.
...ja tämä ei ole maksettu mainos, itse vaikutan toisessa alueen seurassa. :)
306
Post Reply