Keitele Regatta 2012

Keskustelua H-veneelle soveltuvista kilpailuista ja kilpailemisesta

Moderator: Kristian

Post Reply
Karhusaari
Posts: 169
Joined: Mon 17.5.2010 09.25
Location: Jyväskylä JVS

Keitele Regatta 2012

Post by Karhusaari »

Lupailin taas muistutella kesän erillaisemmasta matkapurjehduskisasta, eli Keitele Regatta purjehditaan 30.06 - 01.07 Äänekoskelta Viitasaarelle.
H veneet kunnostautuneet ilmottautumisessa, sillä jo 3 venettä ilmoittautunut ja lisää on tuolossa ainakin 2 varmaa.
Toivottavasti vielä muutkin innostuvat tulemaan purjehtimaan Keiteleelle.
Veneen ei tarvitse olla uudeko kisapaatti, sillä tässä kisassa pärjää kyllä vanhemmillakin veneillä.
Että mukaan vaan rohkeasti !!!

Lisätietoja: pursiseura.fi (KeiteleRegatta kohdasta kun klikkaa "ilmottaudu tästä" kohtaa näkee ilmottautuneet)
Sekä minulta, (kun olen luvannut vaikka hakea H-veneet paikalle, jos ei muuten pääse) 0400-240562
T: Vesa
Vesa Karhusaari
JVS ja Jyväskylän Kilpapurjehtijat ry
FIN - 863
remonttimake
Posts: 299
Joined: Thu 22.5.2008 17.49
Location: turku
Contact:

Re: Keitele Regatta 2012

Post by remonttimake »

6 H venettä ilmoittautunut. Taitaa olla ennätysmäärä :)
remonttimake
Posts: 299
Joined: Thu 22.5.2008 17.49
Location: turku
Contact:

Re: Keitele Regatta 2012

Post by remonttimake »

Tänä vuonna en mahtunut gastiksi mihinkään veneeseen (todella outoa), joten menin Keiteleelle omalla veneellä. Melinda ei ole ollutkaan kilpailemassa hetkeen aikaan. Sain hommattua itselle neljän hengen miehistön; Teron ja Virpin Oulusta, sekä Markuksen Turusta. Kansainvälinen miehistö siis. Miguela kuitenkin kaappasi Markuksen meiltä miehistöönsä, joten kolmen hengen miehistöllä lopulta kilpailtiin.

Lauantai-aamuna syötiin kisaisäntien järjestämä aamupala nimellistä korvausta vastaan. Pian aamutoimien jälkeen oli kipparikokous ja heti perään lähdettiin vesille. Ensimmäinen köliveneen kipparointistarttini meni yllättäen pieleen. Olin liian kaukana, enkä saanut purjeta vetämään täysin myötätuuleen. Ylitettiin lähtölinja muutamia minuutteja startin jälkeen viimeisenä H veneenä. Saatiin pikku hiljaa spinnuteltua Aurora kiinni ja päästiin jopa ohi. Kisakumppani kiersi merkin väärältä puolelta ja kääntyi takaisin kiertämään sen oikein ja meidän välinen kisa oli siltä osin siinä. Oltiin tokavikoja H veneitä maalissa.

Heti maalilinjan takana oli Matilansalmen silta, jonka ali ei purjeveneellä mahdu. Sillan viereisellä laiturilla kaadettiin veneistä mastot, Karhusaari toimi vääpelinä. Vastaavasti sillan toisella puolella vierasvenesatamassa nostettiin kaikkien veneiden mastot. Hyvin meni. Syötiin hernekeittoa ja lättyä, jonka jälkeen oli taas kipparikokous.

Toiselle lähdölle keksin nerokkaan strategian ja päätin kelata hyvän vauhdin puhurista, joka tuli Matilansalmen sillan alta. Lähtölinjasta kauimpaan kohtaan päästyä koko päivän kestänyt reipas tuuli kuitenkin tyyntyi. Taas mentiin lähtölinjan yli reilusti startin jälkeen ja viimeisenä. Spinnuteltiin mukavassa tuulessa. Pahitunsalmeen saavuttaessa olisi pitänyt jiipata spinnu, mutta saatiin reipas tuulenpuuska, eikä jiipistä olisi tullut mitään. Otettiin spinnu alas isopurjeen suojassa, mikä ei sekään ollut liian helppoa.

Loppumatka mentiin sivutuulessa. Silti useimmat ajoivat spinnulla komeasti broutsaillen. Yksi Windmill ja Lighting menivät kupit nurin puuskissa. Saatiin muu fleetti lähes kiinni pelikillä peruspurjeilla. Silti taidettiin olla viimeinen H vene maalissa.

Yövyttiin retkeilysaaressa, saunottiin, grillattiin japaistettiin lättyjä. Mentiin ajoissa nukkumaan ja saatiin hyvät yöunet sateen ropistessa.

Sunnuntaina kisattiin yksi pidempi lähtö. Ankkuroin Melindan lähtölinjalle ja saatiin hyvä startti. Oltiin kolmen parhaan joukossa. Spinnun nostossa väärälle puolelle kuitenkin tuhraantui aikaa oikein kunnolla ja löydettiin itsemme tutulta paikalta muun fleetin perässä, mutta ei pahasti. Viitasaarelle saavuttaessa meitä oli kuusi kölivenettä nipussa. Minna jäi keskelle salmea pläkään kellumaan. Me puolestaan jouduimme hetkeksi Unelman ja FE83:n kanssa yhteen nauttimaan toistemme paskoista. Loppusuoralle päästessä tuuli pyöri rajusti. Me laskettiin spinnu ja nostettiin se lähes heti uudestaan, mutta ei meinattu millään saada sitä enää vetoon. Maaliin päästiin ehkä kolmanneksi viimeisenä H veneenä. Suunta on koko ajan parempaan päin.

Rantaan päästyä laskettiin mastot ja pakattiin tavarat taas Karhusaaren johdolla. Syötiin ja palkinnot jaettiin. Miguela tuli kolmanneksi ja Markus pääsi pokkaamaan pytyn. Hieno eka kilpailu hänellä!

Virallisia tuloksi ei taida vielä netissä löytyä.
remonttimake
Posts: 299
Joined: Thu 22.5.2008 17.49
Location: turku
Contact:

Re: Keitele Regatta 2012

Post by remonttimake »

Lisäsin kuvia Keiteleeltä:
h-vene/f/gallery2.php?g2_itemId=6937
306
Posts: 1180
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Re: Keitele Regatta 2012

Post by 306 »

remonttimake wrote:Lisäsin kuvia Keiteleeltä:
h-vene/f/gallery2.php?g2_itemId=6937
Asiallinen reportaassi, kuvat ja kaikki (ja vaikuttais, että mahdollisesti videokin..?)!

"Erilaisin" kisa saa hiukan selitystä tuosta, että mastojakin nostellaan ja lasketaan. :)
306
Post Reply