Käppäräpartion veneprojektin Selkämeri -muki

Moderator: Kristian

Post Reply
L96
Posts: 45
Joined: Tue 2.6.2015 10.47

Käppäräpartion veneprojektin Selkämeri -muki

Post by L96 »

Screenshot 2019-09-05 at 14.19.31.png
Hei,

Luin säännöistä että yritysten kaupallisista ilmoituksista on rajoituksia. Meillä partiolippukunta Käppäräpartiossa on tehty erikoismuki joka toimii uuden koulutusaluksemme päävarainhankintatuotteena. Uskoisin että näin ollen kyse ei ole kaupallisesta toiminnasta kun kyseessä on yhdistyksen tukituotteesta infoaminen kohderyhmälle? Oletan että tämä kuitenkin sopii lisäksi parhaiten tänne myydään -palstalle? Mikäli tämä ei ole foorumin hengen mukainen asia, ylläpito poistanee tämän viestin.

Miten Käppäräpartio liittyy tiukasti H-veneilyyn? Ensimmäinen koulutusaluksemme, s/y Inke on H-vene purjetunnuksella L-96. Hankimme veneen vuonna 2014 ja olemme sillä seilanneet ympäri ämpäri, Porista aina Loviisaa ja takaisin. Tänä kesänä matkiksemme suuntautui Maarianhanminaan. Veneen koko kuitenkin tuottaa murheita koulutuksellisessa mielessä ja tämän myötä olemme hankkimassa isompaa purjevenettä.

Käppäräpartio ry kerää varoja Selkämeri -aiheisella uniikilla mukilla uuden purjeveneen hankintaa varten.


Muki on Kultakeramiikka Oy:n erikoismuki, joita on rajoitettu erä. Kuva-aihe on pyhärantalaisen taiteilija Jyrki Nurmen suunnittelema. Kuvassa on Porin edustalla sijaitseva Säpin majakkasaari jonka luota Luvialla veistetty Scylla -puupurjevene purjehtii kohti Reposaaren loistoa.

Jyrki Nurmi on ollut aiemminkin mukana tukemassa partiotoimintaa taiteellaan Pyhärannassa ja Raumalla. “Olen yhä taustajoukoissa, partiohistoriani alkaa sudenpennuista noin 1980-luvun puolivälin paikkeilta.” kertoo itsekin aiemmin aktiivipartiolaisena toiminut pyhärantalainen taiteilija.

Porilaisen partiolippukunta Käppäräpartion Koulutusalus2020 -hanke tähtää uuden isomman koulutusaluksen hankkimiseksi. Hankkeen kokonaisbudjetti on 50 000 euroa josta suurin osa on tavoite kerätä aktiviisella omalla varainhankinnalla. Tavoite on purjehtia uudella aluksella piirileirille ensi kesänä. Uusi alus takaa laajalle joukolle lapsia ja nuoria, tytöille ja pojille, hyvät edellytykset harrastaa laadukasta, turvallista ja kansainvälistä meripartiotoimintaa.

– Perheemme vaihtoi moottoripaatin seilipaattiin viime kesänä. Olen liikkunut merellä pienestä pitäen, purjeilla jonkun muun kyydissä tai partioveneillä, kertoo koko ikänsä meren rannalla asunut ja aikuisiällä purjehduksesta innostunut Nurmi.

Käppäräpartio on vuonna 1978 perustettu sekalippukunta jossa niin tytöt kuin pojat harrastavat partiotoimintaa. Jäsenmäärä on 150 henkeä. Perinteisten partiotaitojen ohella lippukunnassa harjoitetaan aktiivista meripartiotoimintaa jonka juuret juontavat 80-90-luvun taitteeseen. Nykyään Käppäräpartio on yksi alueen suurimpia merenkulkutaitojen kouluttajia lapsille ja nuorille. Meripartiotoiminta keräävuositasolla noin 500 osallistujakertaa ja kesäiset matkapurjehdukset ovat viime vuosina suuntautuneet Porista Maarianhaminaan ja aina Loviisaan asti.

Syksyn aikana käppäräpartiolaiset myyvät mukeja aktiivisesti. Lisäksi mukit ovat myynnissä partiotuotteita myyvässä Scandinavian Outdoor liikkeessä Porin Puuvillassa sekä ostettavissa ympäri Suomen lippukuntamme verkkokaupan kautta osoitteessa http://kauppa.käppäräpartio.fi.

Lisätiedot:
- www.käppäräpartio.fi
- hankevastaava Mikko Lehtojoki, mikko@lehtojoki.fi, 050 327 6493
Post Reply