h-vene.netin tietokannan tuhoutuminen 27.4.2007

Tällä alueella lähinnä tietokoneisiin liittyvää keskustelua

Moderator: Kristian

Post Reply
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 572
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

h-vene.netin tietokannan tuhoutuminen 27.4.2007

Post by Erkka »

h-vene.netin tietokanta tuhoutui 27.4.2007 ohjelmistovirheen vuoksi. hFoorumin ja hGallerian tiedostot on onnistuttu palauttamaan web-hotellin varmuuskopioilta. hWikin sisällön palauttaminen ei ole onnistunut.

Varsinaiset artikkelit ja niihin liittyvät kuvat pystyttäneen palauttamaan kohtuulliseen tilaan kohtuuttomalla käsityöllä mm. Googlen välimuistikopioiden ja RSS-lukijoiden välimuistien avulla. Artikkeleihin liittyneet muokkaushistoriat yms. tiedot on kuitenkin luultavimmin menetetty.

:cry:
Erkka
erkka (at) h-vene piste net
Vpl
Posts: 761
Joined: Sun 11.3.2007 00.14
Location: Helsinki

Post by Vpl »

No olipas harmillinen tapaus ja varmasti työläs. Kiitos ylläpitäjälle ahkerasta duunista.
Kristian
Ylläpitäjä
Posts: 169
Joined: Sat 10.3.2007 18.53
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Kristian »

Erkka wrote: Varsinaiset artikkelit ja niihin liittyvät kuvat pystyttäneen palauttamaan kohtuulliseen tilaan kohtuuttomalla käsityöllä mm. Googlen välimuistikopioiden ja RSS-lukijoiden välimuistien avulla. Artikkeleihin liittyneet muokkaushistoriat yms. tiedot on kuitenkin luultavimmin menetetty.
No niin pitihän se arvata kenen hommiksi tuo kohtuuton käsityö meni.. Nyt alkaa olla suurinosa wikin artikkeleiden teksteistä taas saatavilla. Kaikki linkitykset artikkeleihin, kuviin ja muille sivustoille tosin puuttuu vielä, joten kaikki joilla on näin wapun alla sopivaa aikaa niin niitä voi vapaasti linkitellä.
Team Bra, F18 Hobie Tiger
FIN931
Posts: 352
Joined: Sat 17.3.2007 11.55
Location: HSK

Post by FIN931 »

Kiitän ja kumarran H- wikin ylläpitäjille. H-wiki on parhaita asioita, mitä H-vene purjehduksessa Suomessa on viime vuosina tapahtunut. Markkinoin sivustoa ens kesän kisoissa myös Pääkaupunkiseudun ulkopuolisille H-veneilijöille.
306
Posts: 1180
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Post by 306 »

FIN931 wrote:Kiitän ja kumarran H- wikin ylläpitäjille. H-wiki on parhaita asioita, mitä H-vene purjehduksessa Suomessa on viime vuosina tapahtunut. Markkinoin sivustoa ens kesän kisoissa myös Pääkaupunkiseudun ulkopuolisille H-veneilijöille.
Näin on, Erkan ja Kristianin panos veneluokan yhtenäisyyden lisäämiseksi on ollut kultturiteko jo sinällään!

Itse en rymäystä edeltävään aikaan hWiki-sivustoihin ehtinyt juuri tutustua, mahtoivatko ne olla laajuudeltaan vielä paljonkin nykyistä suuremmat? Harmi tosiaan kun näytti tässä puolentoista vuoden ajan olleen porukalla aikalailla siipi maassa niiden suhteen. Omasta kokemuksestani kuitenkin sanon, että ennenkun sivustoon "kehtaa" liittyä, aika monet lukevat vain noita artikkeleita (onhan foorumeiden lukeminen vähän sekavaa kun ei helposti näe missä keskustelussa jotain tapahtuu ilman rekisteröintiä) ja siinä mielessä ne on hyvä saada "kutsuvaan" kuntoon.

Toivotaan, että sana sivustosta kiirii jatkossakin. Olen miettinyt, että paljonkohan kielimuuri mahtaa rajoittaa liittymistä, mm. Kokkolassa kun kuulemma on ainakin ollut aika paljon veneitä. No, sille seikalle ei oikein mitään voi kuitenkaan.
306
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 572
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Erkka »

Muistaakseni hWikin hajoamisessa hukattiin lähinnä Davidin ansiokkaita remonttiartikkeleita, mutta kappalemäärällisesti kovin montaa artikkelia ei kokonaan hävinnyt.

Saa tänne sivuille minun puolestani kirjoitella muillakin kielillä kuin suomeksi. Olisko tarpeellista laittaa etusivulle muutama lause myös ruotsiksi ja englanniksi, ja kehottaa rohkeasti kyselemään foorumilla lisää kielestä riippumatta? Ruottalaisilla on kuitenkin aika aktiiviset omat foorumit.
Erkka
erkka (at) h-vene piste net
306
Posts: 1180
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Post by 306 »

Erkka wrote:Olisko tarpeellista laittaa etusivulle muutama lause myös ruotsiksi ja englanniksi, ja kehottaa rohkeasti kyselemään foorumilla lisää kielestä riippumatta? Ruottalaisilla on kuitenkin aika aktiiviset omat foorumit.
No, etusivulle voisi laittaa linkin wikiin jossa olisi tuollaiset ohjeet vaikka ruotsi-englanti-kielille, pianhan sen näkisi onko kieliongelmaisia olemassa kun keskustelua eri kielillä alkaisi ilmaantua.

Samaan syssyyn voisi hyvin laittaa linkin ruotsinkielisille sivuille, voishan tuota hLinkkeihinkin laittaa jonkun oman osion erikielisistä H-linkeistä tietoa äidinkielellään janoaville. Meillähän on ainakin ruotsi, englanti, saami ja kasvavassa määrin venäjä edustettuna tällä kannaksella.. ;)

Perusajatuksena olen tyytyväinen sivujen yksikielisyydestä noin "virallisesti", siten säilyy vähän vakuuttavampi ilme ja ulkoasu ulospäinkin.
306
Post Reply