H-veneelle paikka

Keskustelua H-veneen varustelusta ja kunnostusprojekteista

Moderator: Kristian

Post Reply
polkadotflyingv
Posts: 9
Joined: Sat 28.4.2012 07.53

H-veneelle paikka

Post by polkadotflyingv »

Hei,

Siitä on mennyt tovi kun kirjoittelin, mutta nyt olisi tarve saada jostain Uuudenmaan alueelta hallipaikka veden läheltä. Voisitteko vinkata mistäpäin sellaisia voisi löytyä?

Vene vaatii täydellisen sisusrempan, toki jotain tehdään itsekin - mutta kysyisin onko hyviä kokemuksia veneenkorjaamoista?

Kiitos paljon etukäteen!
t. Kristian
Attachments
Tästä on hyvä aloittaa...
Tästä on hyvä aloittaa...
20160402_131519_resized_small.jpg (49.25 KiB) Viewed 4977 times
polkadotflyingv
Posts: 9
Joined: Sat 28.4.2012 07.53

Re: H-veneelle paikka

Post by polkadotflyingv »

Kysyisin vielä että, suurin osa veneen sisällä olevista pehmusteista pitää uusia, onko vinkkejä/näkymyksiä siihen että voiko sisustan pehmusteiden uusiminen jättää tekemättä niin että ottaa vain kaikki irti ja jättä lasikuitupinnat näkyviin?

Kuvassa oikealla näkyy makualueen nykytila.. eli puut homehtunut kieroksi ja pehmustessa hometta..
Attachments
20160402_130258_small.jpg
20160402_130258_small.jpg (87.09 KiB) Viewed 4929 times
20160402_130303_small.jpg
20160402_130303_small.jpg (88.01 KiB) Viewed 4929 times
Lauri
Posts: 716
Joined: Wed 4.7.2007 19.18
Location: Helsinki

Re: H-veneelle paikka

Post by Lauri »

Tuossa on siis sisustusverhoilut kiinnitetty vanereihin jotka nyt repsottaa? Aika epätyypillinen ratkaisu, yleensä verhoilumuovi on liimattu suoraan lasikuituun. Kyllä nuo levyt voi poiskin jättää, paljaan lasikuitupinnan huono puoli on veden kondensoituminen siihen. Eikä sekään ole kovin suuri ongelma niissä kohdissa missä kansi on kerrosrakenteinen. Useissa veneissä mm. pistopunkkien katto, eli istumalaatikon istuimen alapuoli onkin ihan verhoilematonta lasikuitua.

Ei sellaisen sisustusmuovin liimaaminen lasikuidulle tosin olisi mikään mahdoton operaatio, ei siihen venekorjaamoa tarvita.
Seilari
Posts: 56
Joined: Thu 7.5.2015 17.51

Re: H-veneelle paikka

Post by Seilari »

Samoilla linjoilla Laurin kanssa. Melko epätavallista että on vanerilla vuorattu lasikuitua ja sitten vasta tuo verhoilu. Onkohan edellinen omistaja ollut sitä mieltä, että vanerit on helpompi verhoilla omassa pajassa tasaisella alustalla ja sitten asentaa veneeseen, sen sijaan että asentaisia veneessä kalteville pinnoille suoraan verhoilua?

Verhoilun voi laittaa suoraan lasikuituun kiinni ja ei se ihan hirveästi hikoile. Paljas lasikuitu esim. suoraan rungossa saattaisi jonkin verran kondensoida. Minunkin veneessä on pistopunkkien katto ihan verhoilematonta lasikuitua ja niissä kohdissa missä sillä ei ole esteettistä merkitystä niin on ihan toimiva ratkaisu.

Jos on lompakko kunnossa niin venekorjaamolta saa varmaan viimeisen päälle hienoa jälkeä jos tuon sisustuksen siellä teettää. Kääntäen tuossa on mahdollisuus säästää pitkä penni jos itse raivaa tuon sisustan järjestykseen, pesee oikein kunnolla kaikki pinnat ja tutkii millainen homma on repiä vanhat verhoilut irti ja liimaa itse uudet tilalle. Olen ymmärtänyt foorumin muista ketjuista, että liimaaminen ei ole se työläin vaihe vaan vanhojen poisto. Liimaa ei saa tasaisesti irti joten uuden verhoilun alle jää helposti "kuplia".

Off topicina pakko mainita, että joissakin veneissä nähty valkoinen sisusta on kyllä loistavan näköinen. Omassa veneessä on harmaa sisusta ja se on paljon tummempi ja "likaisemman" näköinen kuin uusi hieno valkoinen.
SamF
Posts: 18
Joined: Mon 18.4.2011 13.52

Re: H-veneelle paikka

Post by SamF »

polkadotflyingv wrote:Kysyisin vielä että, suurin osa veneen sisällä olevista pehmusteista pitää uusia, onko vinkkejä/näkymyksiä siihen että voiko sisustan pehmusteiden uusiminen jättää tekemättä niin että ottaa vain kaikki irti ja jättä lasikuitupinnat näkyviin?
Itse revin pois ja korvasin vanhan homeisen sisustuksen tällaisin kokemuksin ja tuloksin.

Kyljissä oli tehtaan kuiturungon päälle liimaamaa jotain n 1cm paksua eristettä. Sen päällä oli tehtaan kangasverhoilu. Taas sen päälle oli edeltävä tai sitä edeltävä omistaja vetäissyt jotain verhoilukangasta. Kaikki oli homeessa/murenemaan päin. Revin pois kaiken. Se oli likaista hommaa vaan ei vaikeaa: kama irtosi aika lailla paljain käsin. Maalasin kyljet ronskisti ensin Bilteman primerillä, ja sen päälle muistaakseni Hempelin Brilliant Glossia, valkoisena. Yksi kerros telalla kumpaakin riitti: oikein hyvältä näyttää. Kyljet kyllä hikoilee öisin, mutta ei siinä määrin että minua olisi häirinnyt. Sitä paitsi nämä pinnat eivät homehdu, ovat helppoja pestä, ja kuivuvat nopeasti. Olen ollut tyytyväinen ratkaisuun, toistaiseksi.

Kajuutan sisäkatto oli kimurantimpi, koska siinä oli tehtaan ilmeisesti jollain ruiskumenetelmällä suoraan kuituun liimaama ihme nukka/höttö. Siihen oli myös vedetty päälle verhoilukangasta - kaikki oli homeessa. Revin pois kankaan ja huomasin että tehdashöttö ei irtoa millään, eikä siihen maalit tartu. Päädyin nopeaan ratkaisuun: pesin katon niin hyvin kuin pystyin kloorilla. Pyyhin asetonilla. Liimasin kiinni uuden verhoilukankaan Bison Tix -kontaktiliimalla. Kolme vuotta on mennyt eikä hometta vielä näy.

Kokonaisuutena työ oli enemmän rasittava kuin vaikea. Eikä edes mahdottoman rasittava. Hengitysteitä, silmiä ja ihoa on syytä suojella huolellisesti. Tuuletus ei voi olla liian kovalla.

Purkutyöt on varmaan jätelogistiikan kannalta fiksu tehdä yhdellä kerralla. Kaikkea muuta ei edes tarvitse tehdä samana vuonna jos työ alkaa kyllästyttämään. Ehjä sisältä ja nätti sisältä ovat kuitenkin eri asioita.
polkadotflyingv
Posts: 9
Joined: Sat 28.4.2012 07.53

Re: H-veneelle paikka

Post by polkadotflyingv »

Kiitos kaikille vastauksista! Kommenttien kannustamana työt alkoivatkin aikalailla samantien ja en ehtinyt tänne päivittämään..., tavoitteena olisi että vene vesille heinäkuussa. Tässä vielä jotain kuvia. On ilo nähdä että homeesta ja hajusta huolimatta, paljon pystyy pelastamaan.
Attachments
Puretaan, hiotaan, maalataan.. ja laitetaan takas..
Puretaan, hiotaan, maalataan.. ja laitetaan takas..
pokeri3.png (180.21 KiB) Viewed 4545 times
Pari tämmöstä hankalampaa kohtaa vielä löytyy....
Pari tämmöstä hankalampaa kohtaa vielä löytyy....
pokeri2.png (175.05 KiB) Viewed 4545 times
Vedet pois ja kansi puhtaaksi...
Vedet pois ja kansi puhtaaksi...
pokeri1.png (160.84 KiB) Viewed 4545 times
Post Reply