Lasikuitukorjaukset

Keskustelua H-veneen varustelusta ja kunnostusprojekteista

Moderator: Kristian

Post Reply
Seilari
Posts: 56
Joined: Thu 7.5.2015 17.51

Lasikuitukorjaukset

Post by Seilari »

Terve,

Kuten toisessa ketjussa kirjoittelin niin tarkoituksena on tehdä lasikuitukorjauksia.

Pohjaan tulevat korjaukset(pieniä) ajattelin tehdä hempelin epoxy fillerillä + primeri + myrkky. Tämän olen lukenut, että toimii varmasti.

Kannen päällisiin korjauksiin tarvitaan myös lasikuitumattoa, jotta saadaan isompiin kohtiin säilytettyä lasikuidun lujuus. Teen korjaukset lasikuitumatosta + hartsista ja kovetteesta. Pinnasta ei kuitenkaan hionnan jälkeen tule täysin tasainen vaan se vaatii fillerin ennen topcoatin maalaamista. Olen lukenut monia foorumeita ja monet käyttävät tasoituksiin epoxy filleriä ja hiovat tasaiseksi ennen top coattia. Epoxi toimii myös "sulkevana" kerroksena hartsin päälle, jotta hartsi pääsee pois ilman kosketuksesta ja kovettuu täyteen vahvuuteensa ennen hiomista.

Kysymykseni kuuluu kuitenkin seuraavasti: Ymmärsin, että hartsin päälle voi laittaa turvallisin mielin epoxia mutta toisinpäin tämä ei onnistu. Epoxiin ei siis hartsi tartu yhtä hyvin kuin toisinpäin.

Yksi ammattilainen oli ehdottomasti sitä mieltä, että topcoattia ei voi lisätä epoxin päälle koska kiinnitys ei ole yhtä vahva kuin hartsin päälle. Tällöin tasoitukset pitäisi tehdä epoxin sijaan hartsipohjaisella fillerillä.

Mitä olette mieltä, tarttuuko omien kokemuksienne mukaan topcoatti epoxiinkin riittävän hanakasti vai pitääkö alkaa metsästämään hartsipohjaista filleriä?
remonttimake
Posts: 299
Joined: Thu 22.5.2008 17.49
Location: turku
Contact:

Re: Lasikuitukorjaukset

Post by remonttimake »

Toppari on niin paksua, että sitä voi käyttää pakkelin tapaan. Kuitukorjauksissa ei paljon yli parin millin monttuja kuitenkaan tule. Tai sitten käyttää auton kittaamiseen tarkoitettuja kuituvahvisteisia polyesterikittejä (vesirajan yläpuolella).
Seilari
Posts: 56
Joined: Thu 7.5.2015 17.51

Re: Lasikuitukorjaukset

Post by Seilari »

Kiitos vinkistä, hommasin tuollaista polyesterikittiä. Kaipa se toppari nuo pienet kolot täyttäisi itsestäänkin mutta kun aina painotetaan hyviä pohjatöitä niin teen nyt amatöörinä niin hyvin eri työvaiheet kun osaan niin lopputulos on ehkä esittelykelpoinen.
Post Reply