Eri valmistajien veneet

Yleistä keskustelua purjehduksesta ja sen vierestä

Moderator: Kristian

Post Reply
JarmoN
Posts: 2
Joined: Fri 19.3.2021 20.18

Eri valmistajien veneet

Post by JarmoN »

Tervehdys!

Olemme hankkimassa H-venettä (saa tarjota) ja myynti-ilmoituksia selaillessa jäimme pohtimaan eri valmistajien veneiden eroavuuksia. Ei nyt lähdetä haukkumaan mitään valmistajaa, mutta onko näkemystä onko jonkun valmistajan veneet laadullisesti erityisen hyviä? Eli hankimme venettä puhtaasti retkikäyttöön, joten olennaista on työn laatu eikä niinkään se kenen vene olisi nopein kilpailuissa. Ja koska etsimme venettä hintaluokasta 4-7 K€, kovin tuoreet valmisteet jäävät pois laskuista. Ja koska estetiikka on meillä arvossaan (ja sehän on jokaisella omansa lainen) veneessä saisi mielellään olla perinteiset metallikehykset ikkunoissa, mutta tästä toki voidaan tinkiä, mikäli muut asiat ovat kohdallaan.

Ja sitten joku voisi vielä valistaa mitkä ovat H:n heikot kohdat (jos niitä on), eli mihin kannattaisi keskittyä venettä tarkastellessa? Sisustuksen puutyöt (siellä saisi olla mahdollisimman paljon puuta) eivät ole ongelma, eli hionnat ja lakkaukset eivätkä muutkaan puutyöt pelota, mutta isompiin lasikuitutöihin ei olisi halua ryhtyä.

Etukäteen kiittäen
-Jarmo-
Jarmo / FIN-475
Riikka
Posts: 6
Joined: Tue 4.9.2012 15.11
Location: Helsinki

Re: Eri valmistajien veneet

Post by Riikka »

Moikka! Saatan olla väärässä, mutta pitäisin valmistajaa tärkeämpänä sitä miten venettä on pidetty. Tuossa teidän hintaluokassa (missä paljon h-veneitä kyllä liikkuu) veneet ovat jo iäkkäitä ja alkuperäisen valmistajan sijaan tehtyjen remonttien laatu merkitsee enemmän. Ja tässä on vaihtelua! Tuolla wikin puolella oli ainakin joskus ostajan opas, se kannattaa myös kurkata.

Kunnossapidon tasosta kertoo esim kun ja jos kivillä on käyty, vauriot on korjattu asianmukaisesti. Samoin kanteen tehdyt reiät (plokeja yms varten) on tiivistetty eikä kannen kerrosrakenne ole kastunut. Samoin, että vedenalainen osa on myrkkymaalin alla asianmukaisesti epoksiprimeroitu. Peräsimen klappia kannattaa kokeilla ja kurkata, että kölin sauma ei pahemmin irvistä. Ja, että pilssiin ei pääse merivettä. Läpivienti(tai läpiviennit) saisi olla uusittuna vipumallisiksi. Ja katsoisin myös, että peräsimen lapa on ehjä eikä siinä näy halkeamia.

Lisäksi sellainen yleisfiilis on myös tärkeä. Eli, että vene on yleissiisti ja hyvin pidetyn oloinen.

Meidän rakas Erika (vm 74 Hydrospeed) asuu Helsingissä; talvet Rajasaaressa ja kesät Larussa. Jos haluat tulla kopistelemaan, niin laita viestiä. Me ollaan tässä lähes 10 v aikana tehty jos jonkinmoista remonttia ja huoltoa eli kokemusasiantuntijuutta löytyy.
Post Reply