H-vene keulaluukku

Moderator: Kristian

Post Reply
fili
Posts: 4
Joined: Sun 28.3.2010 00.53

H-vene keulaluukku

Post by fili »

Hei

Ostetaan H-Vene 80 Botnian keulaluukku.

Jos ei myynnissä niin onko tietoa mistä saisi hankittua?
fili
Posts: 4
Joined: Sun 28.3.2010 00.53

Re: H-vene keulaluukku

Post by fili »

Hei

Ostetaan H-Vene 80 Artekno keulaluukku.

Jos ei myynnissä niin onko tietoa mistä saisi hankittua?[/quote]
Lauri
Posts: 723
Joined: Wed 4.7.2007 19.18
Location: Helsinki

Re: H-vene keulaluukku

Post by Lauri »

Voi olla hankala juttu. H:n keulaluukku ei ole mikään yleisosa, eikä myöskään kovin todennäköinen varaosana varastoitava osa - senhän ei pitäisi olla mitenkään helposti rikkoutuva. Luulen, että eri valmistajien kansimuoteissa voi myös olla eroja, joten luukussa saattaa olla vaihtelua valmistajan ja vuosimallin mukaan.

Mitä vanhalle luukulle tapahtui? Onko se rikki vai kokonaan kadoksissa?

Jos luukku on rikki, mutta tallella, voisi korjaaminen olla paras vaihtoehto. Ja helpoin. Jos se on kadonnut, niin uuden luukun tekeminen lasikuduista on toki mahdollista sekin. Mutta työlästä, jos muottia ei löydy (Eagle marinesta voinee kysyä onko ko. muotti vielä jossakin)

Toinen vaihtoehto olisi kaiketi uuden luukun valmistaminen akryylista vanhaa mallina käyttäen; luukkuhan on kaareva, joten akryyli pitäisi lämmittää ja muovata sitten oikeaan kaarevuuteen. Tässä voisi siis alkuperäistä luukkua käyttää jiginä. Jos alkuperäinen luukku on kokonaan kadonnut, niin sitten menee työlääksi tämäkin vaihtoehto.
L96
Posts: 45
Joined: Tue 2.6.2015 10.47

Re: H-vene keulaluukku

Post by L96 »

Osaako kukaan vastata näinkin kinkkiseen kysymykseen kuin että mitkähän mahtavat olla keulaluukun mitat?
kkossi
Posts: 16
Joined: Thu 5.8.2021 15.17

Re: H-vene keulaluukku

Post by kkossi »

Nostellaas vanhaa aihetta. Edellistä kysyjää tuskin enää liikkuttaa mutta ainakin 70-luvun Botnian luukku on leveydeltään ylhäältä ~55 cm ja alhaalta 50,5 cm. Korkeus keskeltä ~56 cm.

Onko puolesta tai vastaan mielipiteitä luukun korvaamisesta plexillä? Lisääkö vai vähentääkö läpinäkyvä luukku käyttömukavuutta? Olen itse aika valoherkkä nukkuja, mutta siitä huolimatta lisävalo kiinnostaisi. Uusissa h-veneissäkin näyttää olevan lasiluukku, joten ehkä siitä voi päätellä jotain?

Projektiveneessä luukku on kohtuullisessa kunnossa, gelgoat on lohkeillut ympyrämuotoisesti, eli joku pistekuorma on keskelle tullut, mutta kyllähän sen vielä voisi paikata. Tuosta olisi kuitenkin suhteellisen helppo kopioida muotti plexille. Haastehan tuossa on se että muotoja on vähän jokaiseen suuntaan, eli lämpöä tarvitaan muotoiluun jos vanhan profiilin haluaa kopioida. Onko tästä kokemuksia?
Post Reply